Cateva motive care te vor face sa vrei sa lucrezi in strainatate


April 11, 2014 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Uncategorized


Climatul economic din zilele noastre, in special situatia precara pe piata muncii din Romania, ne duc cu gandul ca s-ar putea sa fie timpul ideal pentru a cauta un loc de munca in strainatate.

Munca in strainatate nu ofera doar avantaje ci se poate adeveri chiar un lucru necesar daca doresti sa avansezi pe plan profesional la un nivel mai avansat in cariera ta.

Companiile din zilele noastre nu cauta doar potentiali angajati care dau dovada de calitati si abilitati extraordinare, ci cauta si candidati care sunt deschisi la ideea unei perspective globale, care sunt dispusi relocarii acolo unde firma are nevoie de ei.

Asadar care sunt principalele motive care ii fac pe romani sa lucreze in strainatate ?

  • Inbunatatirea cunosintelor si aptitudinilor

Pentru angajatori timpul pe care tu l-ai petrecut lucrand in strainatate, atunci cand se uita in CV-ul tau, te scoate pe tine in evidenta. Te face mai interesant decat colegii care aplica pentru acelasi post.

Faptul ca ai lucrat in strainatate te face in ochii angajatorului mai atragator deoarece esti mai predispus a intelege nevoile actuale ale economiei globale. Demonstreaza potentialilor angajatori faptul ca esti mai adaptabil noilor situatii, puncte de lucru sau sarcini.

  • Avantajele financiare

Cu siguranta munca in strainatate ofera avantaje financiare mult mai mari decat munca in Romania, insa este bine de stiut ca acest lucru trebuie verificat bine inainte de semnarea contractului pentru noul loc de munca si trebuie sa va informati bine cum o sa fiti platit, care sunt costurile de intretinere in tara respectiva, invatamantul este gratuit, asigurarile sunt suportate de angajator, etc., etc.

  • Descoperirea unei noi culturi si mentalitati

Munca in strainatate cu siguranta ofera perspectiva cunoasterii si invatarii unei noi culturi, unor noi obiceiuri, unei noi mentalitati, unui nou mod de viata.

Intelegerea noii culturi si noilor obiceiuri din tara respectiva va vor face viata mai usoara si in plus va vor ajuta sa intelegeti cum influenteaza cultura economia globala.

  • Accelerarea carierei

Avantajul unei experiente in strainatate reprezinta clar un element care iti va accelera cariera si iti va oferi implicit sansa sa te misti repede pe scara ierarhica in oricare firma vei decide sa lucrezi.

  • Ai dubii despre pasul facut

De multe ori aceasta schimbare de la munca in Romania si munca in alta tara te fac sa fii uneori nesigur pe decizia luata. Important este sa iti vezi de treaba pentru cel putin 6 luni sau un an de zile. Cunostintele dobandite in acest interval de timp iti vor folosi ulterior.Aceasta experienta in final se va dovedi un as castigator. Timpul petrecut in strainatate te vor ajuta sa te descoperi pe tine insuti, iti va demonstra ca nu exista limite, ca totul este posibil.

  • Dezvoltarea calitatii de lider

Faptul ca ai decis sa pleci, ca ti-ai organizat plecarea in strainatate, ca te-ai ocupat de toate hartiile si lucrurile necesare acestei schimbari, te vor ajuta sa iti dezvolti calitati organizatorice demne de un lider. Faptul ca te-ai descurcat sa intelegi o noua cultura si faptul ca ai reusit sa interactionezi cu oameni diferiti nu vor insemna decat faptul ca esti un lider foarte bun. Munca in strainatate iti dezvolta calitatea de a colabora cu oameni noi, iti dezvolta procesul decizional. Experienta unui job in strainatate te vor ajuta sa cooperezi si sa dezvolti idei noi mult mai bine. Toate acestea il vor face pe angajatorul tau fericit. Implicit si pe tine.

  • Invatarea unei limbi straine

Cu siguranta multi am invatat o limba straina in scoala, unii mai bine altii mai putin bine, insa vorbitul si invatarea unei limbi straine in scoala si vorbitul si invatarea unei limbi straine in tara respectiva sunt doua lucruri putin diferite. Atunci cand lucrei in strainatate inveti cum se vorbeste cu adevarat in tara respectiva, inveti expresii noi, inveti modul lor de vorbire. Toate acestea te vor ajuta atunci cand te vei intoarce in Romania mai ales daca firma la care doresti sa te angajezi colaboreaza cu clienti straini.

 

Toate acestea, faptul ca ai calatorit, ca ti-ai descoperit independenta, ca ai invatat lucruri noi, ca ai intalnit oameni noi, ca ti-ai facut prieteni noi, si multe, multe alte motive ii fac pe multi dintre romani sa caute un loc de munca in strainatate. Si acesti romani merita felicitari !

 

 

 

 

Commentarii